Historian om vårt 1600 Tals hus i Akalla By

Hej!

Nu äntligen tar jag mig tid att skriva lite om vårt hus (Storgården) som har en historia som sträcker sig ända till bronsåldern. Många har frågat om hur det ser ut och vill veta mer om 4H gården, Jag tänkte att jag samlar allt i ett inlägg.

 

Huset vi bor i heter Storgården som uppfördes i slutet av 1600-talet. Det är en rödfärgad mangård i två våning, uppförd i karolinerstil med ett högt valmat tak. I huset finns fortfarande den stora köksspisen och Kakel ugnen med murad spiskåpa, resten av inredningen härrör från 1800-talet. Storgården ligger vackert beläget i en 4H-Gård från 1600-talet. Byn ligger intill naturreservatet Järvafältet.
Djuren finns ute i sina hagar alla dagar om året. I Akalla by finns förutom 4H-gård; Café, keramikverkstad, minigolfbana, lekplats,ponny ridning, grillplats och plaskdamm. För att komma djuren riktigt nära kan man boka guidning eller varför inte en Djurskötarkurs?

4H-Gården är en fantastisk upplevelse för Barn och vuxsna som får lära sig att sköta om alla djur som bor på gården. Man kan även prova på andra aktiviteter så som pyssel, hantverk, odling och bakning.

Akalla By är en gammal by med historiska anor ända till bronsålderns tidevarv. Fram till början av 1900-talet var Mellangården civil bostad och användes sedan under militärtiden (1907-1970) som expeditionslokal.

Storgården Akalla_by_landskap_2015 ponnyvarv Akalla_by_2015b images images.-. Akalla_by_sädesmagasin_2015a imagessd Akalla_by_Storgården_2015

 

Unknown

Vill du veta mer eller har frågor? använd frågeformulären 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet